Vivacom е първият телеком в България, който започва да използва

...
Vivacom е първият телеком в България, който започва да използва
Коментари Харесай

Vivacom направи първата крачка към електрическата мобилност

Vivacom е първият телеком в България , който стартира да употребява електрически автомобили в оперативната си активност. Компанията прави първата крачка към електрическата подвижност с 40 нови електрически автомобила и построява лична зарядна инфраструктура. Тя се състои от 10 зарядни станции, които подсигуряват ефикасната приложимост на електрическите коли. Електромобилите ще се употребяват от чиновници на компанията, чиято активност е обвързвана с максимален пробег на километри.

Зелената самодейност е основен съставен елемент от цялостната тактика на Vivacom за запазване на околната среда. Тя е в сходство както с дълготрайния ангажимент за реализиране на нулеви чисти излъчвания на парникови газове (ПГ) по цялата верига за основаване на стойност до 2040 година, по този начин и с краткосрочната цел за понижаване на безспорните излъчвания на ПГ от обсега 1 и 2 с 90% до 2030 година, въз основа на базовата линия от 2020 година

„ С електрическата подвижност ще понижим въглеродните излъчвания, които се отделят в атмосферата. С тази стъпка целим да насърчим и екологичния метод на мислене измежду нашите чиновници “, показа Николай Андреев , Главен изпълнителен шеф на Vivacom .
 Vivacom електроавтомобили Vivacom
Новите електрически автомобили на Vivacom са екологичните , компактни и съвременни Dacia Spring. Те са с нулев отпечатък на въглеродни излъчвания и могат да изминат близо 170 км. с едно цялостно зареждане, което ги прави извънредно подобаващи за екологичен превоз в града.

След дейното потребление на хибридни коли от компанията от 2017 година насам, прибавянето на електрически коли към автопарка съставлява още една осезаема и въздействаща стъпка по пътя на Vivacom към по-устойчиво бъдеще. Като употребява по-чисти и по-екологични благоприятни условия за превоз, компанията интензивно способства за понижаване на директните си излъчвания. Така реализира забележителен прогрес в осъществяването на амбициозните си цели за 2030 година, като в същото време работи за постигането на още по-големи триумфи по пътя си към нулеви чисти излъчвания.
 Vivacom електроавтомобили Vivacom
Електрификацията на автопарка на Vivacom е част от непрекъснатия ангажимент за резистентност на компанията. Миналата година телекомът вкара рационализация на оборудването на оборудванията, влага в енергийно ефикасни мрежи и услуги (напр. FTTH и 5G) и разпространява електронните фактури, с което икономисва 10 тона хартия на месечна база, и стартира двойно по-малката Half Sim карта.

По този метод Vivacom понижава потреблението си на сила, икономисва обилни количества хартия и пластмаса и продължава да укрепва уговорката си за запазване на околната среда и резистентност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР