Vivacom, част от United Group – водещият доставчик на телекомуникационни

...
Vivacom, част от United Group – водещият доставчик на телекомуникационни
Коментари Харесай

Vivacom и Eutelsat Group стартират в България четвъртата в Европа наземна станция

Vivacom, част от United Group – водещият снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, и Eutelsat Group – един от водещите международни снабдители на сателитен интернет, оповестиха комерсиалния старт на наземна станция в България. Съоръжението, което е четвъртото по рода си в Европа и едно от 35-е към този момент функциониращи в света, ще даде опция за разширени информационни услуги посредством спътници на ниска орбита. Преди година Vivacom разгласи, че започва построяването на станцията на сателитния оператор OneWeb, който от септември тази година се сля с френския Eutelsat и към този момент оперират под името Eutelsat Group.

„ Щастливи сме, че единствено за 1 година успяхме да стартираме този по този начин значим план, който ще донесе дълготрайни изгоди за бизнеса и обществото у нас. Оставаме правилни на тактиката си да продължим да влагаме, да вкарваме нововъведения и да предлагаме висококачествени артикули и услуги, основани на най-съвременните технологии, които справедливо затвърждават мястото на Vivacom на интернационалната карта в този бранш. Вярваме, че с вярната стратегическа визия, целенасочени вложения и висока експертиза на нашия екип можем да задаваме стандарти в световен мащаб и да привличаме от ден на ден интернационалните софтуерни компании, подготвени да влагат в България, и планове като този го потвърждават “, разяснява Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.

Наземната станция се състои от 18 антени и мини център за данни, който свързва спътниците на ниска орбита с оптичната мрежа и центровете за данни в България и Европа. Изграждането стартира в края на 2022 година и макар неподходящите метеорологични условия бе приключено през май 2023 година, след което бе последвано от сполучлива процедура за тестване и стартиране в употреба.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР