Вицепрезидентът подкрепи инициативата за създаване и поставяне в град Левски

...
Вицепрезидентът подкрепи инициативата за създаване и поставяне в град Левски
Коментари Харесай

Вицепрезидентът подкрепи инициативата на община Левски за скулптурна композиция на Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков


Вицепрезидентът поддържа самодейността за основаване и слагане в град Левски на скулптурна комбинация „ Земляците “ – на Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков. Йотова беше посетител на общоградското заседание за основаване на предприемчив комитет за осъществяване на концепцията. Автор на плана е скулпторът Борис Борисов. Вицепрезидентът е патрон на самодейността по покана на кмета на община Левски Любка Александрова, оповестяват от прессекретариата на президента.

„ Няма българин, дребен или огромен, който да не обича тези три велики персони “, уточни Йотова и показа персонални мемоари от познанството си с Дончо Цончев. „ Рядка привилегия е човек да поддържа връзка с него. Няма да не помни думите му, че е добре да се стремиш да се развиваш и да вървиш нагоре в професионалния път, само че най-важно е израстването на душата ти “, съобщи вицепрезидентът.



„ Парцалев умееше да ни разсмива, само че през смеха и чудесните му функции прозираха и много мъка и истини за живота “, посочи.

„ Човекът вихър Григор Вачков влизаше със своите функции във всеки български дом и ставаше част от всяко българско семейство “, уточни вицепрезидентът.

благодари на кмета на община Любка Александрова за самодейността и на всички, които я поддържат. Те, от своя страна, благодариха на президентската институция и на вицепрезидента за ангажираността към развиването на българската просвета.

„ Последните седем месеца бяха изгубени за българската просвета. Кризите не са опрощение за неналичието на грижа за българската просвета. Българската нация е жива повече от 13 века поради духовността и културата. Нямаме право да прекъсваме тази традиция “, безапелационна е Йотова.

Вицепрезидентът посети градежа на летния спектакъл и прегледа социална сбирка „ Георги Парцалев “ с движимости на артиста.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР