Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс защити политиката на правителството на

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс защити политиката на правителството на
Коментари Харесай

Рязък контраст в двубоя между Пенс и Харис след дебата Тръм-Байдън

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс отбрани политиката на държавното управление на Доналд Тръмп за битка с пандемията от ковид, а съперничката му от Демократическата партия Камала Харис я назова " неуспех ", заяви Асошиейтед прес.

Двамата претенденти за вицепрезидентския пост участваха нощес в спор в Солт Лейк Сити, който бе в внезапен контрастност безредната словесна битка от предходната седмица, когато Тръмп прекъсваше непрекъснато претендента на Демократическата партия за Белия дом Джо Байдън и двамата си размениха персонални обиди, означи Ройтерс.

" Американският народ стана очевидец на най-големия неуспех на която и да било президентска администрация в историята на нашата страна ", бяха първите думи на кандидатката на Демократическата партия за вицепрезидент на Съединени американски щати.

" Нашата страна мина през изпълнен с провокации интервал тази година. Но желая американският народ да знае, че още от първия ден президентът Тръмп сложи здравето на Америка преди всичко ", сподели в отговор Пенс, който ще се бори за преизбиране на 3 ноември като подгласник на Доналд Тръмп.

Модератор на дебата е ръководителката на бюрото във Вашингтон на в. Ю Ес Ей тудей Сюзан Пейдж.

Двамата претенденти седяха на разстояние от 3,6 метра, разграничени от бариера от плексиглас поради пандемията от ковид, лишила живота на 210 000 американци.

По въпроса за основаването на евентуална ваксина против ковид, Харис сподели, че ще има вяра на учените, а не на изказванията на Тръмп. Пенс я упрекна, че подкопава публичното доверие във имунизациите, които американските фармацевтични компании създават сега.

Харис упрекна държавното управление, че желае да анулира Закона за налично опазване на здравето в разгара на пандемията и разкритикува Тръмп, че като президент е плащал, както се твърди, единствено по 750 $ годишен налог върху приходите си.

Пенс опита да отвърна офанзивите й, насочвайки фокуса върху стопанската система и данъчната политика. " Още на първия ден Джо Байдън ще усили налозите ви ". Харис отвърна, че претендентът на демократите за Белия дом е заречен да не подвига налозите на хората, изкарващи по-малко от 400 000 $ годишно.

Вицепрезидентът също по този начин изрече изказванието, че Байдън ще забрани добива на нефт и газ посредством хидравличен фракинг и ще одобри предлагания от лявото крило в Демократическата партия проект за запазване на околната среда, прочут с името " Зелен нов курс ". Това, по думите му, ще усили цената на силата в Съединени американски щати и ще докара до загуба на доста работни места.

" Повече налози, повече регулации, възбрана на фракинга, на изкопаемите горива, потъпкване на американския енергиен бранш и икономическа капитулация пред Китай са предпоставки за стопански спад ", сподели Пенс.

Харис отвърна, че Байдън в никакъв случай не е приказвал за възбрана на фракинга. По думите й икономическият проект на Байдън ще сътвори със 7 милиона работни места повече, в сравнение с са били открити по времето на Тръмп, а част от тях ще бъдат в промишлеността с чиста и възобновима сила.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР