Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова да се натисне Саудитска

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова да се натисне Саудитска
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ призова за натиск над Саудитска Арабия

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс прикани да се натисне Саудитска Арабия за отговори, откакто турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги е било планувано, съобщи организация " Reuters ".
„ Светът гледа. Американците желаят отговори и ние ще настояваме тези отговори да бъдат дадени”, съобщи Пенс по време на събитие във „ Вашингтон Пост”, където Кашоги е бил помощник.
Пенс също по този начин удостовери, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспел е отпътувала за Турция, с цел да обясни обстоятелства към убийството.
Попитан дали Съединени американски щати биха глобили саудитското кралско семейство, в случай че те се окажат забъркани, Пенс сподели, че това е решение, което президентът Доналд Тръмп би трябвало да вземе.
Според него Тръмп ще реши въз основата на полезностите и ползите на националната сигурност на страната и " ще се увери, че светът знае истината ".
Вицепрезидентът не пожела да посочи, само че думите му идват в миг, в който Западът чака от Рияд още пояснения за убийството на Хашокжи в саудитското консулство в Истанбул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР