Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, който понастоящем оглавява и новосформирания

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, който понастоящем оглавява и новосформирания
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс посети частния космодрум Мохаве

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс, който понастоящем оглавява и новосформирания Национален галактически съвет, посети през вчерашния ден частния галактически център Мохаве. През последните седмици Пенс съумя да обиколи всички останали значими галактически центрове в Съединени американски щати, включително Кенеди във Флорида, Маршал в Алабама и Джонсън в Тексас.

По време на обиколката Пенс съумя да надзърне в хангарите на Върджин Галактик – компания, която цели скоро да стартира туристически полети в космоса и на Стратолонч – компания, която желае да организира изстрелвания до орбита от борда на най-големия аероплан в света.

На страницата на Върджин Галактик в Туитър (справка) са оповестени фотоси от визитата на Пенс.

Както Стратолонч, по този начин и Върджин Галактик са в разгара на тестовата си стратегия. Отскоро гигантският аероплан на Стратолонч извършва наземни тествания и в случай че всичко мине по проект, изстрелванията от борда му ще стартират през 2020 година.

Върджин Галактик извършва планиращи изпитателни полети на кораба “СпейсШипТу ”. Според Ричард Брансън, създател на компанията, напълно скоро ще стартират ракетните полети. Ако всичко мине по проект, човек може да полети в космоса до три месеца (т.е. до края на 2017 година или напълно при започване на 2018-та). Самият Ричард Брансън желае персонално да лети в космоса и чака това да стане до шест месеца. През втората половина на 2018-та би трябвало да стартират туристическите полети.

Предстои да забележим дали това е празен оптимизъм. Последният тестов полет на “СпейсШипТу ” беше извършен през август, преди цели два месеца и от този момент няма нищо. Не че не може да се навакса – само че е допустимо техниците да са попаднали на непредвидени компликации. При всички положения едва ли бързат, още повече че не желаят втора пагубна повреда като тази през 2014 година, която докара до гибелта на водач.

На фотографията: Майк Пенс и брачната половинка му Карън Пенс театралничат за фотография с някогашния пълководец на совалка и сегашен водач на Върджин Галактик СиДжей Стъкроу. Photo credit: Virgin Galactic

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР