Вицепрезидентът на Международната федерация по бобслей и скелетон и член

...
Вицепрезидентът на Международната федерация по бобслей и скелетон и член
Коментари Харесай

Скандал в Пьончан! Член на МОК напусна Игрите след бой с охранител

Вицепрезидентът на Международната федерация по бобслей и скелетон и член на Международния олимпийски комитет (МОК) Адам Пенгили се извини за спора с охранител на олимпийските игри и даже към този момент напусна Република Корея. Това сподели на конференция шефът по връзките на МОК Марк Адамс.

По време на надпреварите Пенгили е влезнал в спор със чиновник от защитата, който е прераснал в сборичкване. По думите на охранителя, Пенгили е отказал да извърши напътствията му и го е заплашил, че няма повече да работи на олимпиадата, в случай че опише на шефа си за случая. От МОК посъветваха Пенгили да напусна игрите. 

" Да, станал е случай с присъединяване на член на МОК и доброволец, който работи като защита. Членът на МОК е дал доклад пред комисията по нравственос и призна, че е позволил неточност. Пенгили се извинява за случилото се и към този момент напусна Република Корея. Имало е единствено словесна престрелка, за което се извиняваме ", съобщи Адамс.

Пенгили е сребърен медалист от международното състезание по скелетон през 2009 година и член на МОК от 2010 година, написа gol.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР