Вицепрезидентът на федерацията ни по художествена гимнастика Невяна Владинова гостува

...
Вицепрезидентът на федерацията ни по художествена гимнастика Невяна Владинова гостува
Коментари Харесай

Невяна Владинова: Илиана Раева е изключително взискателна, всичко е много стриктно и дисциплинирано

Вицепрезидентът на федерацията ни по художествена гимнастика Невяна Владинова гостува в предаването " Код Спорт " по RING. Тя е една от най-магнетичните ни шампионки в този спорт, печелила е медали от международни и европейски шампионати. Беше и дипломат на шампионата на планетата в София предишния месец. Предлагаме акценти от изявлението с Невяна Владинова:

- Невяна, приспособява ли се към новите си отговорности на 100%? Кое се оказа най-трудно и кое беше максимален риск от играч да станеш непосредствено вицепрезидент и то на федерацията по художествена гимнастика?

- Риск си беше, несъмнено. Може би беше максимален риск за Илиана Раева, която ми даде този късмет, без въобще да знае дали аз ще се оправя. Разбира се, имала е някакви наблюдения, не го е направила просто по този начин. Но и за мен си беше риск. Най-трудно може би ми беше да съумея и аз, и девойките от тима да свикнат с това, че аз отново съм част от тях, само че съм от другата страна. Винаги ще бъда техен съотборник, само че това е чисто като чувство. Този преход за мен беше сложен - да се наложи да бъда от другата страна, на управителен пост и да свикнат с това тези, с които съм се състезавала на един килим, както и треньорите ми.

- Все по-рядко назовават високите етажи на художествената гимнастика " гнездо на оси ". Това единствено видимо ли е или в действителност има някаква смяна?

- О, има голяма смяна в това нещо. Определено Българската федерация по художествена гимнастика сътвори един доста обединен екип, в който всеки се поддържа. Разбира се, не всеки е доста непосредствен с другия, само че това не е и толкоз значимо. Важното е, че всички имат една цел, една посока. Всеки прави това, което зависи от него, не се бърка на другия, а само оказва помощ. Има едно успокоение и една доста приятна атмосфера за работа. Всъщност остава време само и единствено да се работи доста, без да има никакви интриги.

- Имаше ли нещо инфарктно, куриозно или конфузно зад кулисите на международното състезание в София? Нещо, което не видяхме или за което не разбрахме, или може би всичко мина по ноти?

- Да, ето давам един образец. Имаше сигнал за бомба на паркинга на " Арена Армеец ". Искаха да изтеглят цялата зала в деня на многобоя при ансамблите. В петък се случи това нещо, когато залата беше цялостна. Ние, несъмнено, казахме, че няма по какъв начин 5 хиляди индивида да ги евакуираме и да ги закараме при бомбата. Естествено, това беше просто плик, само че пристигнаха полиция, коли за спешна помощ, пожарни, сапьори и какво ли не. Никой в залата не разбра. Дори получихме поздравления от интернационалната федерация, че сме запазили успокоение и самообладание.

- Как се работи с Илиана Раева? Честно кажи - конфликтни обстановки дебнат ли зад всеки ъгъл или всичко е ред, ред и отново ред?

- Откакто не съм гимнастичка, доста умерено работя с Илиана Раева. Разбира се, всичко е доста прецизно, доста дисциплинирано. Тя е извънредно взискателна, не постоянно е спокойна и невъзмутима, от време на време се постанова даже да увеличи звук, само че това постоянно е в мярка, в която е потребно. Това, което тя изисква от нас и от целия екип, както и от девойките и от треньорите, в случай че го нямаше, нямаше да има тези резултати.

- Какво най-вече те впечатли в нашия отбор на международното? Може ли с по няколко думи да определиш всяко едно от девойките?

- Впечатли ме в нашия отбор, че макар сложния старт при започване на годината и всичките негативи, които отнесоха, тъй като имаше доста против тях... Всички чакаха незабавно възторг след олимпийските шампионки. Много тежка и доста виновна задача. Имаха неособено сполучливо европейско състезание и все пак съумяха да се съберат, несъмнено, най-много благодарение на Весела Димитрова и да излязат като един тим, да си вземат това, което заслужават. Да се потвърдят пред себе си най-много и да си повярват. Женина Трашлиева, която е капитан на тима, е мъдростта в ансамбъла и това, което ги сплотява. София Иванова е артистичността в съчетанието и в тима. Радина Томова, която е едно украшение, е цветето на ансамбъла. Маргарита Василева е нежната мощ. Камелия Петрова е малкият-голям войник, тъй като тя на възраст е дребна, само че в действителност е доста огромна като човек и е един същински войник. Рейчъл Стоянов е техничарят на тима.

- Мнението ти за Стилияна Николова - бронз в многобоя ли беше максимумът на нейните благоприятни условия все още и до каква степен може да стигне това надарено момиче?

- Разбира се, че можеше и още, само че това беше задачата към този момент. Тя имаше една доста виновна задача, изключително в отсъствието на Боряна Калейн. Трябваше да се пребори за олимпийска квота и това беше главната задача. Трябваше да играе мъдро, както ние обичаме да споделяме, а не да се хвърля и да рискува безконтролно. Смятам, че тя за себе си завоюва това, което тя и екипът беше сложил. Оттук нататък тя може доста. Трябва да не се надува, да се успокои и да работи, както до момента.
 Илиана Раева: Сведох до най-малко интриганството, клюките и махленството
Илиана Раева: Сведох до най-малко интриганството, клюките и махленството

Няма по какъв начин да ги няма, само че не им разрешавам да се изявяват и да пречат на работата, разяснява тя
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР