Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков коментира скандиранията за оставка на

...
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков коментира скандиранията за оставка на
Коментари Харесай

Лечков: Аз съм бил псуван от българи, от германци, от французи, от турци, но полза от това няма

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков разяснява виковете за оставка на управлението на Централата по време на европейската подготовка България - Сърбия (1:1) и най-много отзивите след мача. Пред " Блиц " легендата на родния футбол се възмути от виковете, пристигнали най-много от проведени почитатели на Черно море.

" Имаме млад състав, млади момчета, които поради липса на опит не устояха на напрежението и позволиха гол в последните секунди. Така вместо да спечелим три точки, взехме единствено една. Нужно е перспективният ни състав да получи заем на доверие.
 Кръстаич поема Босна и Херцеговина?
Кръстаич поема Босна и Херцеговина?

Сръбският експерт и преди е бил в проектите на локалната федерация, само че по този начин и не се стига до неговото предопределение

Вместо това обаче знаете ли какво се получи? Чухте ли какво стана на мача в Разград? Разбрахте ли какви страшни неща се чуваха. При 1:0 за нас някои от трибуните взеха да скандират: " Оставка, оставка! ". Това не е за поверие - родният ти народен тим да води в резултата и ти да искаш оставка. Нормално ли е това?! Не, не е обикновено, а си е напряко ужасно и притеснително.

" После е било лудница из обществените мрежи, в които аз не влизам. Негативизмът няма граници, а разединението в българския футбол е голямо. Хора, които не са играли физическо, дават акъли. Не знаят от коя страна и по какъв начин се рита топката, обаче сочат с пръст, подреждат, упрекват. Плюят ни хора, на които сме давали късмет за изява. Същите тези хора желаеха да загубим от Сърбия, с цел да имат козове в битката за власт. Някои два лв. не са дали за футбола, обаче са първи на протеста ", добави легендата от международното в Съединени американски щати през 1994 година.

" Националният тим е на България, националният тим е на всички - не е на Борислав Михайлов, не е мой, не е на БФС. Нека критиците ни не бързат да махат Младен Кръстаич. Хубаво би било да се обединим и да дадеш късмет на треньора, помощниците му и футболистите. Те имат потребност от поддръжка.

Но знаете ли, има един голям проблем. Обществото ни е болно. Във всяка една сфера от живота е цялостно с препъни камъни. Не единствено във футбола е по този начин. Цялата страна е на този безпорядък. И в случай че тя продължи да се развива по този начин, нищо положително не ни чака. Младите хора не обичат да спортуват, не желаят да упражняват футбол. Спаднал е ползата към най-популярната игра ", сподели още Лечков.

Аз съм за обективната рецензия - да се приказва за чисто футболни качества, за чисто футболни въпроси. Не се тормозя какво приказвам. Аз съм бил псуван от българи, от германци, от французи, от турци, само че изгода от това няма. С псувни ти се излагаш другия, излагаш себе си.
 Вердер праща Илия Груев в белгийски слабак?
Вердер праща Илия Груев в белгийски слабак?

Ойпен с страдания резервира елитния си статут през последния сезон

Сега има едно пламъче в националния тим и нека не позволим то да угасне. Дано го развием. За задачата е хубаво да оказват помощ и клубовете, които да дават повече късмет на български футболисти. В България има 28 регионални града, в случай че от всеки от тях отгледаме и развием по 5 надарени момчета, вижте каква цифра се получава. Никак немалка. Е, белким мислите, че липсват във всеки един от огромните ни градове гении? Напротив -има ги. Важното е обаче те да бъдат вярно тренирани и да получават поле за изява ", съобщи Йордан Лечков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР