Вицепрезидентът Илияна Йотова подсказа, че третият мандат няма да стигне

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова подсказа, че третият мандат няма да стигне
Коментари Харесай

Йотова подсказа, че третият мандат няма да стигне до Демократична България

Вицепрезидентът Илияна Йотова подсказа, че третият мандат няма да стигне до " Демократична България " - без значение от задочните разговори сред Демократична България, ГЕРБ и Политическа партия, които преобладаваха през седмицата.

Йотова разгласи, че Румен Радев ще избере " партията, която има максимален късмет да сплоти други обединения и която ще е последовател на политиките на служебното държавно управление ".

Последната дефиниция прави мандата на Демократична България неосъществим, доколкото обединението е в спор с президентството по множеството най-важни тематики от ръководството - най-много позицията наБългария за военната помощ за Украйна и отношението към Русия.

Йотова приписа на служебния кабинет на Гълъб Донев това, че " България сега е единствената страна в Европейския съюз, която има пречупена крива на инфлацията, утешение и непоклатимост на горива и цени " - изказване, което не отразява обстоятелството, че в цялата Еврозона се наблюдаваспад на годишната инфлация за втори следващ месец през декември 2022 поради намалелия напън по линия на газовите доставки.

Съмнения в хипотетичната опция Демократична България да получи мандата пристигнаха и от страна на Кирил Петков преди ден, като той разяснява, че не вижда по какъв начин Радев би поверил шанса за ново държавно управление на водачите, които наричаше " войнолюбци " до преди седмици.

Бойко Борисов, от своя страна, твърдеше, че кабинет с мандат на Демократична България би бил единственият " действителен " вид за ръководство в 48 Народно заседание, който ГЕРБ би могъл да поддържа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР