Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи програмата Women in Tech“, насочена към

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи програмата Women in Tech“, насочена към
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи инициатива за подобряване на дигиталните умения на жените

Вицепрезидентът Илияна Йотова поддържа програмата „ Women in Tech “ , ориентирана към дами в неравностойно състояние, които или търсят работа , или преквалификация . Инициативата се организира в партньорство сред Министерство на труда и обществената политика, Висше учебно заведение по телекомуникации и пощи и Хуауей Технолоджис България.

„ В поредицата от рецесии, в които живеем, избуя мъчно изкоренимият бурен на неравенствата. Сред първите негови жертви са най-уязвимите – дамите и децата “ , съобщи вицепрезидентът на представянето на плана и уточни, че въпреки да са реализирани резултати в битката за тъждество сред мъжете и дамите, към момента съществува крепко залостена стъклена къща , която стопира пълноценното развиване на девойките и дамите.

Илияна Йотова. Снимка: Президентство

„ Неправителственият бранш работи доста интензивно, само че липсва структурирана държавна политика за реализиране на тъждество сред мъжете и дамите “ , акцентира Йотова.

„ В днешния софтуерен свят равнището на цифрови умения на българите е надалеч под междинното за Европейския съюз. България е обратно и по дял на експертите в региона на осведомителните и информационните технологии “ , съобщи вицепрезидентът.

„ В същото време имаме и мотиви за горделивост – България е преди всичко в Европейския съюз по дял на експертите дами в бранша на осведомителните и информационните технологии, на трето място по дял на дамите студенти в такива специалности “ , уточни Илияна Йотова.

Вицепрезидентът благодари на съдружниците на самодейността „ Women in Tech “ .

„ Убедена съм, че след края на плана ще има повече дами със самочувствие, че могат сами да градят своето бъдеще “ , сподели още тя. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР