Вицепрезидентът Илияна Йотова отново се включи в критичния тон срещу

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова отново се включи в критичния тон срещу
Коментари Харесай

Критики от Йотова: Петков не казвал за Македония, летовници били притеснени за резервациите си в базите -

Вицепрезидентът Илияна Йотова още веднъж се включи в сериозния звук против решения на кабинета " Петков ".

Имаме терзания по отношение на обстановката с украинските бежанци, разяснява в Созопол вицепрезидентът Илияна Йотова. Получаваме тъжби от жители, които желаят да употребяват базите за отмора, сподели тя, представена от БНР.

Йотова съобщи, че в президентството идват писма от " много гневни жители ", които " месеци преди това са запазили своите места в разнообразни домове за отдих. Особено тук, на морския бряг. Става въпрос за ведомствени станции, става въпрос за санаториуми, става въпрос за места за долечение ". По думите й държавното управление би трябвало ясно да каже къде счита да настани бежанците от Украйна, добави тя по мотив оповестените планове на властта бежанците да се реалокират от хотелите към почивните бази след 31 май.

" Това никога не би трябвало да бъде за сметка на правата на българските жители “, съобщи Йотова.

Тя разяснява и повдигнатата от премиера Петков тематика за привикване на Консултативния съвет по национална сигурност поради Северна Македония. По думите й, дали да има съвет или не, взема решение президентът.

" Ние чакаме съответни резултати. Най-вече – осъществяване на контракта за добросъседство. Ако министър-председателят е намерил причини в тази посока, то беше добре и беше редно да ги чуем “, заяви вицепрезидентът.

Илияна Йотова откри в Созопол монумент на св. св. Кирил и Методий, дело на проф. Валентин Старчев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР