Вицепрезидентът Илиана Йотова очаква отговори от страна на служебният премиер

...
Вицепрезидентът Илиана Йотова очаква отговори от страна на служебният премиер
Коментари Харесай

Йотова: Този служебен кабинет не издържа изпита

Вицепрезидентът Илиана Йотова чака отговори от страна на служебният министър председател Димитър Главчев, защото е озадачена от претекстовете, показани към предлагането за промяна на министъра на външните работи Стефан Димитров с депутата от ГЕРБ Даниел Митов.

Новината за желаната промяна пристигна през вчерашния ден вечерта, към 22 часа, със известие от пресцентъра на Министерски съвет. 

Не мисля, че тези претекстове, които бяха показани, за един министър дневно и половина са съществени, съобщи Илиана Йотова, въпреки и да не влезе в детайлности какви са самите претекстове.

Не зная какво се е пречупило във вижданията на премиера за Стефан Димитров , изясни Йотова, която персонално познава дипломатът, който е с дълготраен опит в Германия, Черна гора, посланик от кариерата.

Според нея честното отношение на министър-председателя би било да излезе с една конференция и да отговори на всички въпроси .

Вицепрезидентът съобщи още, че това държавно управление не устоя теста, а това значи и че конституционните промени не устоят. Самото служебно държавно управление не е заредено с сила да извърши дилемите си - да подсигурява почтени избори, а и не може да взима сложни и значими решения, не е ясно кой носи отговорността, изясни Илиана Йотова, обяснявайки че не по този метод е стоял длъжностен кабинет, назначен от президента Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР