Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че премиерът Бойко Борисов саботира“ идеята

...
Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че премиерът Бойко Борисов саботира“ идеята
Коментари Харесай

Премиер и вицепремиер в задочни пререкания относно концесията за Банско

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че министър председателят Бойко Борисов „ саботира “ концепцията за втори въжен превоз над Банско.

„ Не виждам подпомагане на Борисов по повод реализацията на втори въжен превоз. Премиерът компроментира и саботира моето предложение за смяна на концесията в Банско “, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов, представен от Би Ай Ти. В изявление за малкия екран той показва, че съгласно управническата стратегия „ би трябвало да се развива туризмът, да се предизвикват вложителите “.

От Брюксел министър председателят Бойко Борисов отговори, че „ тематиката за концесията не би трябвало да се продължава преди да имаме проект за ръководство на (Национален парк - бел. ред.) Пирин “.

„ По въпросната концесия факт е, че от 2001 година до момента доста държавни управления, в това число президентът Радев със служебното държавно управление се опита, само че бързо се дръпна от тази тематика, тъй като има фактическа неточност още тогава, в подписването на концесията. Пожелах всичко това да се прегледа, с цел да не се основава публично въодушевление против държавното управление, че обслужваме някакъв интерес на някого. Ако има опция да се одобри точка „ Втори въжен превоз на Банско “ вносител ще бъда аз. Но в нито едно от двете - нито в проекта за ръководство, нито в концесията става въпрос за втори въжен превоз “, съобщи Борисов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР