Вицепремиерът Валери Симеонов отхвърли твърденията на опозицията , че е

...
Вицепремиерът Валери Симеонов отхвърли твърденията на опозицията , че е
Коментари Харесай

Още преди година Валери Симеонов е получил сигнал за нередности в ДАБЧ

Вицепремиерът Валери Симеонов отхвърли изказванията на опозицията, че е директно виновен за злоупотребите в Държавната организация за българите в чужбина, които желаеха неговата оставка. Пред публицисти той съобщи, че още преди една година е получил сигнал за нередности в Агенцията, който е препредал на способените служби, като преди този момент е уведомил водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

 © Българска телеграфна агенция
Валери Симеонов дефинира като неоснователни настояванията на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ВОЛЯ за неговата оставка с аргумента, че не дава отговор директно за Агенцията за българите в чужбина, а единствено координира нейната активност.

Валери Симеонов - вицепремиер: " Смея да настоявам, че досега прецизно, точно и дейно си извършвам отговорностите по координацията на работата на тази организация. Исканията за оставка са несъмнено несъстоятелни. "
Валери Симеонов съобщи, че още преди година е получил информация за нередности в Агенцията за българите в чужбина.

Още през лятото на 2017 година Катя Матева, чиновник в Министерството на правораздаването по това време, директно отговарящ за българското поданство, подала към вицепремиера Валери Симеонов сигнали за злоупотреби в държавната организация.

Симеонов срещнал вицепремира Каракачанов със сигналите, защото шефът на организацията Петър Харалампиев бил номинация на Вътрешна македонска революционна организация.

Валери Симеонов - вицепремиер: След като го осведомих, получих от него единодушие и предоставих тези материали на съответните профилирани служби. Срещата беше извършена в моя кабинет пред очевидци на 30 октомври 2017 година
Каракачанов удостовери думите на Симеонов. Той дефинира назначението на Харалампиев като неточност, от която опозицията търси политически дял.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на защитата: " Това, че прокуратурата са си свършили работата и са заловили един човек, който е взимал рушвети е едната страна на въпроса.Но последвалата по-късно офанзива си е чисто политическа. И като гледате кои желаят да се възползват - нали разбирате, опозицията преди всичко ".
Валери Симеонов съобщи, че неколкократно е предупреждавал ръководителя на Държавната организация за българите в чужбина доста да внимава при процедурата по издаване на българско поданство.

Валери Симеонов - вицепремиер: " Без да му споделям, че има подобен сигнал, съм провел оттогава до преди десетина дни многократни диалози, в които съм го предупреждавал доста да внимава и да си отваря очите да не се позволяват такива злоупотреби с българското поданство при приемането на документи, защото това е извънредно срамен пестник в лицето не на организацията, а на България. "
На другото искане за оставка на Симеонов, идващо от протестиращите към този момент втора седмица майки на деца с увреждания, вицепремиерът отхвърли коментар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР