Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че е успял да убеди 11

...
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че е успял да убеди 11
Коментари Харесай

ЮНЕСКО разреши нови ски съоръжения в парк „Пирин”

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че е съумял да убеди 11 делегации в Юнеско да трансформират решението за Национален парк „ Пирин”, което забраняваше създаване на нови уреди.

В формалното известие от държавната пресслужба се показва, че текстовете са били гласувани с цялостен консенсус от Комитета за културното завещание на съвещанието му в Бахрейн.

Според Симеонов, в случай че решението е било гласувано без редакция е трябвало да се откажат от решението на българското държавно управление. При настоящето решение на ЮНЕСКО, планът за втори въжен превоз ще бъде подложен на екооценка, до момента в който преди се настояваше това да се направи за цялата планина.
Главният прокурор се намеси в проблема " Пирин " (ОБЗОР) Сотир Цацаров предлага на премиера да промени концесионния контракт за ски-зона Банско и да следи компанията да съблюдава площта по съглашението
„ С квалифицираното решение категорично се забраняваше на България да извършва решението на Министерски съвет за ски зоната „ Банско”. Сами разбирате какъв гласовит пестник щеше да бъде към Бълтария”, уточни той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР