Вицепремиерът в служебния кабинет Иван Демерджиев обяви пред NOVA, че

...
Вицепремиерът в служебния кабинет Иван Демерджиев обяви пред NOVA, че
Коментари Харесай

Демерджиев: Проф. Габровски търси вътрешен министър от редиците на МВР

Вицепремиерът в служебния кабинет Иван Демерджиев разгласи пред NOVA, че има информация, че от редиците на Министерство на вътрешните работи кандидат-премиерът Николай Габровски търси вътрешен министър. Самият той обаче не е получавал покана, а и акцентира, че не би приел. Демерджиев обясни, че в редиците „ несъмнено е имало предложения ”, само че доколкото знае те не са признати.

Той направи коментар по отношение на следствието на интернационалните медии за отношението на българските гранични управляващи към мигранти. „ Обърквам се какво се случва на българо-турската граница. Дали пускаме гладко мигранти да минават, или се отнасяме по някакъв безчовечен метод с тях. Едната теза е, че против 50 лева може умерено да се мине границата, а другата - „ вършим осем или девет опита несполучливи и стрелят по нас ”. Истината не е нито в едното, нито в другото. Инцидентът беше разследван от комисия, която излезе със умозаключение, че изстрел, създаден от българска територия към турската няма ”, изясни Демерджиев.

По случая със починалия край Елхово граничен служител на реда Петър Бъчваров, силовият министър посочи: „ Докладите на нашите служби сочеха, че е изцяло допустимо зад всичко това да стоят други незаконни групи. В момента се ревизира дали не става въпрос за доста по-сериозен трафикантски канал зад това, което се случи на границата. Разследват се версии за нещо по-сериозно, което стои зад случая. Двамата овчари не са просто овчари, изрично ”, е мнението му.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР