Вицепремиерът Томислав Дончев гостува в сутрешния блок на Нова телевизия,

...
Вицепремиерът Томислав Дончев гостува в сутрешния блок на Нова телевизия,
Коментари Харесай

Николаев към Томислав Дончев: Вие ли вече сте реално №2 в ГЕРБ? Ето какво отговори вицепремиерът

Вицепремиерът Томислав Дончев гостува в утринния блок на " Нова телевизия ", където приказва по разнообразни и настоящи тематики от политическия живот.

``
реклама

В края на диалога Виктор Николаев засегна тематиката с Цветан Цветанов, който бе свален от всички ръководн и длъжности в ГЕРБ. Водещият непосредствено запита госта си: " Вие ли сте към този момент действително №2 в партията? "

" Не! ", отговори Дончев, който разяснява още: " Трябва да има структурни промени. Една партия трабва да е по-близо до хората. Важно е да се увеличи имунитетът на партията. Да се основат механизми, които да реагират незабавно, в случай че имаме чиновник, който да се е самозабравил, който се държи по метод, друг от упованията на хората. Това би трябвало да бъде сведено до механизъм, който да не пропуща такива нарушавания. Ще има промени в устава ", безапелационен бе той.

Относно абсурда с къщите за посетители, Дончев сподели твърдо: " Не би трябвало да затихва този скандал, тъй като той би трябвало да бъде обеца на ухото за всички. Разходите, направени за къщи за посетители са под 1 % от въобще изразходваните евросредства. Наред с това, безусловно справедливо, признавам си, целият този скандал поставя едно грозно леке на всички изхарчени пари. И да им споделяме на хората коко оправдано сме разходили пари, те ще се сещат за къщите за посетители. Още по-гнусно е, че те са отишли при родственици на чиновници на държавен фонд " Земеделие ".

Дончев приказва още и по други тематики, една от които бе обстановката с кавгите при Обединените патриоти. Вчера Волен Сидеров изиска оставката на Красимир Каракачанов, поради това, че България се готви да даде 3 милиарда за нови самолети. " 3 милиарда за самолети - такава сума няма, няма и да има. Обявените 3 милиарда са таван.  Всичко друго е спекулации. Финална оферта нямаме и тя може да е много по-ниска. България има потребност от мощна бойна авиация. Купуването на бойния аероплан не е като пазаруването на пералня от магазина. Ти ставаш част от една групова система - обучаване на водачи и така нататък ", сподели още той.

" Как това се отразява на стабилността на цялата коалиция? Особен миг е, че каквито и вътрешни несъгласия да имат патриотите, едно е ясно - че общият формат на обединението продължава и трява да продължи. Нека да се направи една полемика. Не би трябвало непрестанно да си мерим резултатите ". 

Относно настояването субсудиите да са по 1 лев на глас, той сподели: " Това са разпоредбите на играта. От другата страна тласкат целия диалог към популизма. Подобно нещо сигурно ще промени политическия живот. Сметната палата ще следи доста по какъв начин се разходват нещата. Ние ще би трябвало да намалим доста разноските. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР