Вицепремиерът по климатични промени и министър на околната среда и

...
Вицепремиерът по климатични промени и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Министър Сандов: Трябва да направим работата на администрацията прозрачна

Вицепремиерът по климатични промени и министър на околната среда и водите Борислав Сандов през днешния ден организира среща с ръководителите на 15-те Регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ), четирите басейнови дирекции и трите национални парка.

„ Нулева приемливост към корупцията - това е съществена цел на съдружното ръководство и би трябвало да създадем всичко допустимо корупцията да бъде сведена до нула. Затова една от главните ни задания в тази посока е да създадем транспарантен процеса на работа в администрацията. Поел съм ангажимент и това е и мое верую - информацията, която не е комерсиална загадка и не е класифицирана по смисъла на законодателството, да бъде на очевидно и елементарно налично място на първа страница в уеб страницата на всяка районна ревизия, басейнова дирекция или дирекция на народен парк ", сподели министър Сандов. Той изиска от шефовете на районните структури към Министерство на околната среда и водите всяко ведомство да обособи секция на заглавна страница, която ще е унифицирана и налична за всички жители и за бизнеса.

От друга страна министър Сандов заявява подготвеност за това да бъдат съкратени административни процедури, което ще облекчи както чиновниците в обособените районни инспекции, по този начин и бизнеса. „ Особено по процедурите за Оценка на въздействието върху околната среда има огромна натовареност на Регионална инспекция за опазване на околната среда, по тази причина ще предложим ново решение - в случай че имаме на дадена територия цялостна екологична оценка и е ясно какво може и какво не, то една част от внасяните капиталови планове автоматизирано ще минават през процедурите. Искаме да въведем и създадем административна и цифрова промяна, с която да облекчим бизнеса, да понижим бюрокрацията, а това към този момент е и битка с корупцията ", безапелационен беше Борислав Сандов. Той акцентира, че е отворен за това участниците в срещата да слагат проблеми, приема хрумвания и оферти, с които „ да подобряваме избрани процеси ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР