Вицепремиерът изреди рисковете пред демократичните общества - дезинформация и фалшиви

...
Вицепремиерът изреди рисковете пред демократичните общества - дезинформация и фалшиви
Коментари Харесай

Габриел: Завръщането в Европа на пълномащабна война променя стратегическата среда на ЕС

Вицепремиерът изреди рисковете пред демократичните общества - дезинформация и подправени вести, генерирани от изкуствен интелект, хакерски атаки и кражба на данни
Завръщането на европейския континент на пълномащабна война, с висока активност, съставлява забележителна смяна и значително разбъркване на стратегическата среда на Европейски Съюз. Това сподели вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, която откри конференцията " Нарастващи потребности от поддръжка на отбранителната промишленост и благоприятни условия за нововъведения " в " София тех парк " през днешния ден. Форумът е отдаден на 20-та годишнина от влизането ни в НАТО и в него взе участие и министърът на защитата Тодор Тагарев и на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

По думите ѝ това неизбежно ще окаже влияние върху европейската сигурност със съществени последици в голям брой области.

" Европейската комисия сподели доста мощна сила за справяне с провокации в един динамичноразвиващ се свят и в сегашния, бързопроменящ се, геополитически пейзаж засилващото се напрежение и онаследената неустойчивост в доста от прилежащите ни райони изискват още по-убедително геополитическо позиципониране на Европейски Съюз и НАТО на основата на общ метод, ориентиран към възпирането, укрепването на отбранителната подготвеност и целеустремено вложение в отбранителни качества ", съобщи Габриел, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя означи, че в днешния свят, изпълнен с провокации, нововъведенията имат водеща роля. Те имат водеща роля освен за основаването и поддържането на благосъстоянието на хора, само че в обезпечаването на тяхната отбрана.

" Външнополитическите опасности се усилват, а дружно с тях и военните спорове. Заплахите по отношение на демократичните общества и правилата, и полезностите, които отстояваме, нарастват интензивно през последните години - дезинформация и подправени вести, които към този момент се генерират с изкуствен интелект, офанзиви в киберпространството, кражба на данни, слагане на цели системи под риск от срив поради зловредни въздействия поради софтуерни принадлежности ", разяснява Габриел. По нейните думи колкото повече порастват тези опасности, толкоз повече се усилва нуждата от новаторски решения в защитата.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
" Обединена Европа би трябвало да продължи да има смели решения, с цел да отговори на тези провокации, в отговор на непровокираната война ", съобщи тя.

Според Габриел Европейски Съюз е постигнал невиждан прогрес в съдействието си в отбранителната промишленост, за укрепването на нейния потенциал, за даване на поддръжка.

" Европейски Съюз създаде два основни акта, ориентирани към производството на муниции и общи покупки за усилване на европейската отбранителна промишленост, уточни вицепремиерът и външен министър. Габриел означи, че се чака с неспокойствие разработващата се европейска тактика за отбранителната промишленост. От нея чакаме огромен и дълготраен отговор, сподели Габриел и изрази вяра тактиката да ангажира свързани един с различен въпроси.
 Бивш и сегашен министър на защитата - Велизар Шаламанов и Тодор Тагарев дружно с вицепремиера Мария Габриел
Бивш и сегашен министър на защитата - Велизар Шаламанов и Тодор Тагарев дружно с вицепремиера Мария Габриел
Снимка: Българска телеграфна агенция
По думите ѝ всички тези начинания и ограничения няма да бъдат ефикасни без дейното присъединяване на всички способени национални органи, промишлености, организации на равнище Европейски Съюз, академична общественост.

" Новите технологии и нововъведенията бележат невиждано бърз ритъм на развиване. Те дават и други вероятности за споделения ни блян за реализиране на общи цели, свързани с укрепването на груповата ни сигурност в сегашния интервал на засилена световна борба и голям брой спорове и рецесии в непосредствена непосредственост до нашите граници ", уточни Габриел.
 Оръжейният търговец Емилиян Гебрев на форума за защита
Оръжейният търговец Емилиян Гебрев на форума за защита
Снимка: Българска телеграфна агенция
Тя открои, че днешната конференция ще способства за построяването на общото схващане и усилване на груповия ангажимент в границите на Европейски Съюз и НАТО, за подсилване на съдействието в региона на сигурността и защитата и това на основата на споделената упоритост за поощряване на мира и сигурността в Европа и в световен мащаб.

Вицепремиерът сподели, че тези старания получават още по-голямо значение изключително в този момент, в подтекста на променената среда за сигурност в непосредствената непосредственост до границите на Европейски Съюз, с " продължаващата война на Русия против Украйна и всички произлизащи от тази противозаконна експанзия против суверенна страна световни провокации ".

Форумът е проведен от Министерството на защитата, взаимно с Министерството на нововъведенията и растежа, и Министерството на стопанската система и промишлеността. Целта е да бъдат разпространявани самодейностите и плановете на Европейски Съюз и НАТО в региона на защитата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР