Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева участва в световна конференция

...
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева участва в световна конференция
Коментари Харесай

Екатерина Захариева в министерска среща за мир и сигурност в Близкия Изток

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева взе участие в международна конференция за мир и сигурност в Близкия изток в полската столица Варшава.

Повече от специфичния ни делегат Ирина Цонева

70 страни са участничките в този конгрес. Огромен е медийният интерес - близо 2000 публицисти от целия свят са тук.

След формалното разкриване нощес в двореца във Варшава от американския вицепрезидент Майк Пенс през днешния ден форумът се ръководи взаимно от американския държавен секретар Майк Помпео и от полския външен министър Яцек Чапутович.

Главната задача на участниците във форума е да създадат обзор на интернационалните старания за мир и сигурност в Близкия изток, а също за превъзмогване на споровете по кротичък път и обзор на обстановката с миграционните потоци.

10 европейски външни министри вземат участие във форума, включително и българският външен министър Екатерина Захариева. Няма ги първите дипломати на Германия и Франция - тези две страни показват изрично противоречие с американската политика по отношение на Иран и налагането на наказания.

За сметка на това тук е израелският министър председател и външен министър Бенямин Нетаняху.

 Международна конференция за Близкия Изток се организира във Варшава Международна конференция за Близкия Изток се организира във Варшава
В полската столица Варшава се организира интернационална конференция за Мира и стабилността в Близкия Изток, управлявана от американския държавен сек...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР