Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел

...
Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел
Коментари Харесай

Мария Габриел даде старт на Световното по гребане в Пловдив

Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел откри публично Световното състезание по гребане за мъже и дами до 23 година, което ще се организира от 19 до 23 в Пловдив. Церемонията се организира в Летния спектакъл в града.

След парада на знамената на 49-те участващи народи, Мария Габриел насочи своите специфични послания към младите спортисти, пристигнали в България.

„ Благодарим ти, Пловдив, за мощното обръщение, което изпращаш към целия свят. А той е тук дружно с нас. Показва силата на това да сме дружно, да покажем, че спортът не познава граници, а сплотява – с полезности и състезателен дух – стартира словото си Габриел. – Гордост е, че България за поредна година е хазаин на влиятелната конкуренция и че през идващите дни точно в Пловдив младежи от целия свят ще премерят сили. Светът на гребането постоянно остава удивен от Пловдив и от пловдивския гребен канал. Радвам се, че традицията продължава и тази година и благодаря от сърце на уредниците. “

На церемонията по откриването участваха още министъра на младежта и спорта Димитър Илиев, зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков и членът на Изпълнителния комитет на Международната федерация Патрик Ромбаут.

„ Благодаря на уредниците за положените старания. Вярвам, че шампионатът ще протече чудесно, тъй като разполагаме със страхотна инфраструктура – гребния канал в Пловдив “,

уточни министър Димитър Илиев в своето одобрение.

България ще взе участие с три лодки на международното състезание – Емил Нейков (скиф), Иван Янкулов и Цветомир Маринов (двойка без кърмчия) и Станислав Григоров и Иван Йорданов (двойка скул лека категория).

От името на Международната федерация по гребане одобрение насочи членът на Изпълнителния комитет Патрик Ромбаут.

„ Винаги е наслаждение да се върна в Пловдив. От 1999 година насам към този момент съм бил на 9 европейски или международно събития. Пловдив е единственото място, където за трети път ще се организира Световно състезание за мъже и дами до 23 година Това е повече от ясно доказателство, че международното гребане обича Пловдив. Че обича да се връща в Пловдив още веднъж и още веднъж “,

съобщи Патрик Ромбаут.

В Пловдив ще дойде и президентът на Международната федерация Жан-Кристоф Ролан.

Мария Габриел и Димитър Илиев се видяха с българския народен тим, президентът на Българската федерация по гребане Свилен Нейков, треньорът на България Румяна Нейкова и ръководителя на организационния комитет на международното състезание Иван Попов. Вицепремиерът и министърът на спорта пожелаха и персонално триумф на родните гребци.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР