Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна
Коментари Харесай

Кметът на Лос Анджелис и Габриел обсъдиха поставяненето на паметник на българската азбука в града

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна с кмета на Лос Анджелис Карън Бас по време на работното си посещаване в града. Карън Бас е първата жена кмет в 242-годишната история на града.

В интервала 2011-2022 съставлява щата Калифорния в Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати. При посрещането кметът Карън Бас връчи на вицепремиера Мария Габриел почетния документ на Лос Анджелис, оповестиха от външно министерство.

" Приемам го с благодарност и отговорност. Признателност за положителните връзки с българската общественост в Лос Анджелис и цялото Западно крайбрежие.

Отговорност, тъй като дружно можем да създадем по този начин, че да имаме по-интензивно съдействие в основни области като нововъведенията, зеления преход и културата ", съобщи Мария Габриел
 Министерство на външните работи
На срещата двете страни разискаха редица тематики, измежду които отбелязването на 120-годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати.

Насърчаването на водачеството измежду дамите и развиването на младите гении също бе основен акцент в диалога. Вицепремиерът и кметът на Лос Анджелис разискаха и опцията да бъде несъмнено място в града, на което да бъде подложен монумент на българската писменост.

Символично министър Габриел подари на госпожа Бас статуетка, символизираща смален вид на монумента , който да бъде подложен. " Благодаря за гостоприемството на кмета на Лос Анджелис, Карън Бас, и желанието да установим непрекъснат разговор.

Само работейки дружно, може да откроим значимите тематики, като вложения и поддръжка за жителите, които ще допринесат България да се трансформира в районен иновационен хъб. ", разяснява още вицепремиерът.

Мария Габриел насочи публична покана към кмета Карън Бас за посещаване в София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР