Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел обяви, че

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел обяви, че
Коментари Харесай

Мария Габриел: Тече проверка на Генералното консулство в Битоля

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел разгласи, че в Генералното консулство на страната ни в Битоля, Република Северна Македония, тече инспекция поради получен сигнал за нарушавания в процедурата за даване на българско поданство . Габриел взе участие в постоянния парламентарен надзор.

Сигналът е получен на 21 януари 2024 г . по електронната поща на Министерството на външните работи (МВнР), сподели Габриел. Още на 22 и 23 януари с писма е изискана информация и документи от от способените структурни звена в Министерство на външните работи, от Изпълнителната организация за българите в чужбина, от Генералното консулство в Битоля, както и от дирекцията „ Българско гражданско “ в Министерството на правораздаването, уточни вицепремиерът и външен министър.

Тя съобщи, че с нейна заповед от 2 февруари т.г. е избрана комисия, която да реализира тази извънпланова тематична инспекция на активността на Генералното консулство в Битоля.

В момента - от 6 до 9 февруари, комисията е командирована в Генералното консулство в Битоля , с цел да се запознае на място с активността на представителството, да събере информация за възможни нарушавания по отношение на процедурата за придобиване на българското поданство, да изготви разбор на активността на Генералното консулство и оферти за премахване на всички установени недостатъци, изясни Габриел. Тя уточни, че след привършване на инспекцията, най-късно до 5 март, ще бъде направен отчет с оценка на всички събрани документи и информация.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР