Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел награди служителите

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел награди служителите
Коментари Харесай

Мария Габриел награди служителите от посолство в Египет за евакуацията на българи от Газа

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел награди чиновниците от българското посолство в Египет за напъните им при евакуацията на българските жители от линията Газа.

 

Това се случи по време на срещата на вицепремиера с българската общественост в посолството на страната ни в Кайро. На нея участваха посланикът на страната ни в Египет Деян Катрачев и министрите Тодор Тагарев, Георги Гвоздейков, Богдан Богданов, Милена Стойчева и Румен Радев, които са част от българската делегация, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

По информация на посолството в Египет живеят към 150-200 български жители.

 

По-рано през днешния ден Габриел организира срещи с министър-председателя на Египет Мустафа Мадбули и външният министър Самех Шукри. В новата административна столица на Египет, която е на 45 км от Кайро.

 

Проведе се и първото съвещание на Съвместната комисия за съдействие сред България и Египет. Бяха разисквани тематики от общ интерес на двете страни, задълбочаване на съдействието, бяха подписани три съглашения - за взаимно освобождение от условията за владение на визи за краткосрочно престояване за притежателите на дипломатически и служебни паспорти, за съдействие в региона на защитата, за съдействие в региона на природния газ. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР