Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел изказа съболезнования

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел изказа съболезнования
Коментари Харесай

Мария Габриел изрази съпричастност към близките на загиналите при експлозиите край Букурещ

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел изрече съболезнования на фамилиите, изгубили своите близки при детонациите край Букурещ в своя обява в платхормата " Х " (преди Туитър).

Габриел сервира откровените си съболезнования и пожелава бързо възобновяване на ранените. " България е изцяло солидарна със съседката си Румъния, подготвена да окаже незабавна здравна помощ ", написа още вицепремиерът и министър на външните работи.

Общо 58 души пострадаха нощес при детонации и пожар в станция за полутечен петролен газ (пропан-бутан) в Креведия, Румъния. От тях 43 са чиновници на Министерството на вътрешните работи - 39 пожарникари, двама служители на реда и двама жандармеристи, по данни на Инспектората за изключителни обстановки, представени от новинарския уебсайт Зиаре. Днес умря жена, която е била с 95 % изгаряния вследствие на детонацията. Тя е била брачна половинка на мъжа, който нощес умря на място вследствие на инфаркт на миокарда, без да е имал изгаряния, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР