Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и академик

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и академик
Коментари Харесай

Габриел: Светът на дипломацията има нужда от идеите и таланта на новото поколение

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и учен Христо Белоев, ректор на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ подписаха съглашение за съдействие. Целта е даването на благоприятни условия за образование, трупане на опит и кариерно развиване на студентите.

„ Днес е значим ден за бъдещите млади дипломати – Министерството на външните работи отваря порти за студентите от Русенския университет. Споразумението е съответна визия за нуждата да влагаме в развиването на младежите още при започване на тяхното образование. С него споделяме на младите, че имаме потребност от концепциите и желанието им да допринесат за това България да отстоява почтено своята позиция на европейската и интернационалната сцена “, съобщи Мария Габриел.

Русенският университет „ Ангел Кънчев “ е третото висше образователно заведение, с което Министерство на външните работи подписва меморандум, след Софийски университет „ Климент Охридски “ и Университета за национално и международно стопанство (УНСС). Сред плануваните действия са организирането на студентски стажове и срещи с дипломати; осъществяване на взаимни образования, кръгли маси и конференции; повишение на професионалната подготовка посредством показване на действителни проблеми и проблеми от практиката. Целта е установяването на тясно съдействие сред Министерство на външните работи и Русенския университет, което да спомогне кариерното развиване на студентите, както по време на тяхното образование, по този начин и при последващата професионална реализация.

„ Светът на дипломацията има потребност от концепциите и гения на новото потомство. Подписването на съглашението е още една опция за студентите да споделят своето виждане за кариера в дипломацията. Приветстваме иновативността и сериозното мислене на младите. Радвам се, че дружно с Русенския университет ще работим дружно за обмяната на опит и включването на концепциите и младежката вероятност в дипломацията. Нека дружно отстояваме достойното място на България в динамично развиващия се свят и превърнем провокациите във благоприятни условия за студентите, университетите и България “, заключи вицепремиерът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР