Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, заяви в

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, заяви в
Коментари Харесай

Захариева за Макрон: Изказването е обидно, българите са възмутени

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева , съобщи в изявление, излъчено от БТВ, че изявлението на Еманюел Макрон е обидно за България, за общността ни във Франция и провокира неразбиране .

По думите й, България не схваща " повода за това нещо , още повече че публично френските управляващи не са алармирали за каквито и да било основни проблеми към нашите управляващи, а мизля, че има много положително равнище на полицейско съдействие сред България и Франция ".

Тя изяснява, че предходната година по взаимно единодушие е прекъснато засиленото полицейско съдействие в 4 огромни френски града с българска общественост, " тъкмо тъй като не са установени основни проблеми от българската общественост ".

" Това изявление е обидно за българската общественост там, чух че те са доста възмутени , тъй като това е една добре интегрирана общественост и никога не считаме, че те основават особени проблеми ", добавя Захариева.
 Министерство на външните работи връчва протестна нота в Париж и привиква посланика на Франция в София
Министерство на външните работи връчва протестна нота в Париж и привиква посланика на Франция в София

След провокиралото стихия изявление на Макрон

Не е това метода сред две страни в Европейския съюа, в Европейски Съюз има свободно придвижване на хора и всеки европейски жител може да реши къде да живее на територията на която и да е от страните, разяснява тя.

Захариева е говорила с посланика и е инструктиран още в понеделник да връчи протестна нота във френското външно министерство и да питат, за какви тъкмо български каналджийски групи имат поради . И в случай че френската страна има такава информация да бъдат по този начин положителни да я показват по формалния ред с цел да може Министерство на вътрешните работи да работи дружно с тяхното вътрешно министерство.

Тя разяснява, че е извикан " техният дипломат с цел да заявим отвращение от това изявление ".

Според нея, е въпрос на персонален избор на Макрон , какво да направи, само че България разчита, че връзките с Франция ще останат положителни .

Тя не знае, дали думите са извадени от подтекста , само че по този начин или другояче изявлението е недопустимо и не може да се генерализира целия български народ.

Както има българи, извършващи закононарушения, има и французи , добавя българският външен министър.
 Каракачанов и Джамбазки изригнаха против Макрон
Каракачанов и Джамбазки изригнаха против Макрон

След като Макрон разгласи, че предпочитал мигранти от Африка пред незаконните украински или български банди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР