Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на
Коментари Харесай

Първите дипломати на България и Полша обсъждат политиката за сигурност

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува на двудневно посещаване във Варшава по покана на полския си сътрудник Яцек Чапутович. Двамата ще обсъдят развиването на двустранните връзки в подтекста на 100-годишнината от установяването на дипломатически контакти сред България и Полша.

Първите дипломати на България и Полша ще приказват по настоящи тематики от дневния ред на Евросъюза, политиката за сигурност и районното съдействие. Възможно е измежду обсъжданите тематики да бъде и общата енергийна сигурност на Европа, изключително след острото опълчване на Варшава на плана " Северен поток 2 " и медийните изявления, че обвързвана с " Газпром " съветска компания ще доставя тръбите за строителството на българския сектор от газопровода " Турски поток ".

В края на предходната година на аудиенция в София беше полският президент Анджей Дуда. Тогава беше очебийно, че Варшава и София имат близки позиции за ролята на кохезионната политика и общата селскостопанска политика, които са значим детайл от бъдещия общ европейски бюджет, договарянията по който сега са в решаваща фаза. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР