Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева откри ритуалната

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева откри ритуалната
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: България и българският народ се опълчиха на омразата, расизма и ксенофобията

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева откри ритуалната седерна вечеря - началото на еврейския празник Песах, на която външният ни министър е хазаин за втора поредна година, оповестиха от Министерство на външните работи.

" В години, когато за жалост виждаме възходящ шовинизъм, прояви на ксенофобия и език на омразата, имаме потребност от повече сходни начинания ", уточни Екатерина Захариева в обръщението си към гостите - десетки представители на българската общност и дипломатическия корпус.

Министър Захариева изрази насладата си от налагането на традицията за сходна вечеря, проведена от Министерство на външните работи, и направи равносметка на начинанието.

" Година откакто се събрахме за пръв път още веднъж всички дружно, България към този момент е пълновръстен член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста. Това демонстрира, че нашето държавно управление, народ и общество избраха да се наредят измежду тези страни, които се опълчват на омразата, расизма и ксенофобията ", сподели тя. " Ние сме решени да учим децата си на история, с цел да може черните страници в нея в никакъв случай да не се повторят ", акцентира министър Захариева.

" Нека помним, не забравяме и бъдем толерантни ", пожела в умозаключение Екатерина Захариева.

В обръщението си към гостите ръководителят на Организацията на евреите в България " Шалом " Александър Оскар благодари на министерството на външните работи, персонално на министър Захариева и на заместник-министър Георг Георгиев, който е народен координатор за битката с антисемитизма.

" Ако до момента битката с езика на омразата и антисемитизма беше дело единствено на еврейската общественост, през днешния ден Министерство на външните работи, министър Захариева, Георг Георгиев, българската дипломация и страната сплотиха напъните си ", сподели Оскар и прикани " да отстояваме своите демократични полезности ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР