Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева коментира изказването

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева коментира изказването
Коментари Харесай

Екатерина Захариева с горещ коментар за Божков, Цветан Василев и черния печат на Андон Миталов

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева разяснява изявлението на основния прокурор Иван Гешев, че Сърбия бави изгонването на банкера Цветан Василев в България.

Захариева разяснява и решението на Държавния департамент на Съединени американски щати да забрани на съдията от Специализирания углавен съд Андон Миталов да влиза в страната.

"Все още е в правосъдна фаза настояването на България за екстрадиция на Цветан Василев. Предполагам, че основният прокурор не е удовлетворен от възпрепятстване на следствието. Държавата ще продължава да подкрепя работата на следствието ", уточни тя.

На въпрос чака ли се това да бъде отразено в отчета за Сърбия за напредъка, тя съобщи, че процедурата по договарянията за участие на всяка страна слага преди всичко върховенството на закона.

"Ние огромно внимание отделяме на добросъседските връзки. Във всяка една страна се изисква единодушие на всички страни за отваряне на глава. Върховенството на правото, правата на индивида, на нашите малцинства се наблюдават ".

Във връзка с решението на Съединени американски щати да сложи арбитър Андон Миталов и фамилията му в черния си лист, Захариева съобщи, че е чула всевъзможни мнения за това деяние от страна на Вашингтон.

"Нашата оценка е, че това никога не е против ползите на България. В началото на януари имаше първи стратегически разговор. След като са оповестили това име, значи американските управляващи са имали съображение ", сподели тя.

По случая с Васил Божков първият ни посланик съобщи, че с ОАЕ нямаме двустранни връзки за екстрадиция. " Процедурата през вчерашния ден министърът на правораздаването я разказа . Чакаме още отговор, който може да пристигна още през днешния ден ", съобщи Захариева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР