Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС на дискусия с Майкъл Помпео

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на ще взе участие в неофициално видеоконферентно съвещание на Съвета „ Външни работи “ на Европейския съюз с държавния секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео на 15 юни 2020 година Разговорът показва стратегическата значимост на трансатлантическата връзка и единение, както и изгодите от партньорството сред Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Основна тематика на полемиката на външните министри от Европейски Съюз с Майкъл Помпео ще бъдат интернационалните последствия от пандемията от ковид и свързаната с нея вълна от дезинформация.

В дневния ред са и връзките с Китай и Турция, Близкоизточеният кротичък развой, както и развитията в източното съседство с акцент върху обстановката в Украйна. След полемиката с Майкъл Помпео министрите на външните работи на Европейски Съюз ще обсъдят провеждането на видеоконференция за партньорство със Судан на 25 юни 2020 година и ситуацията в Либия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР