Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на
Коментари Харесай

Започва визитата на Захариева в Москва

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на работно посещаване в Москва по покана на съветския си сътрудник Сергей Лавров. Очаква се двамата да обсъдят развиването на двустранното съдействие в енергетиката, стопанската система, туризма и превоза. 

В дневния ред на идните договаряния е продължаването на наземната част на газопровода „ Турски поток “ през територията на страната ни и възобновяването на плана АЕЦ „ Белене “. В изявление за ТАСС в навечерието на визитата си министър Захариева изрази вяра, че скоро България и Русия ще подпишат нова петгодишна стратегия за съдействие в региона на културата, науката и образованието. 

Очаква се също по този начин продан на отзиви по необятен кръг от интернационалните и районни проблеми. Работното посещаване на Екатерина Захариева в Москва е удостоверение за възходящата динамичност на контактите сред ръководителите на България и Русия, означават от съветското министерство на външните работи. Това е първото от осем години посещаване на български външен министър в съветската столица. / БНР

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР