Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се е срещнала

...
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се е срещнала
Коментари Харесай

Нинова: Има олио да залеем цялата страна

Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова се е срещнала с производители на олио в Министерството на стопанската система и промишлеността. Това стана ясно от обява в нейния формален Facebook профил.

" Общото мнение е, че има задоволително количество създадено олио. Има наличия на слънчогледово семе. Преработвателите работят обикновено. Няма недостиг на пазара. Има олио да залеем цялата страна. Няма потребност от презапасяване. Създава се изкуствена суматоха. Повишеното изкупуване води до нарастване на цената ", съобщи Нинова.

" Обръщам се към всички: Не се поддавайте на лъжливи внушения. С тази суматоха вредите сами на себе си. Така ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия ден цената падна. Сега по този начин ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго. Слънчогледовото семе е обезпечено, производството на олио също, подхващаме ограничения по отношение на спекуланти.

Мислете рационално и не се поддавайте на операции ”, добави Нинова.

Въпреки че властта разгласи, че у нас има задоволително олио, нарасналата му цена от последните дни накара хората да се презапасяват. Днес пред редица търговски обекти в страната, където се продава олио, се извиха опашки, стигна се до напрежение и конфликти.

Възрастен мъж е умрял, до момента в който чака на опашка за на ниска цена олио в магазин от комерсиална верига в Бургас. Това се е случило към 7:00 ч. тази заран, директно откакто обектът е отворил, заяви Цветелина Рандева, представител на регионалната дирекция на МВР-Бургас.

Възрастният човек бил измежду първите, съумели да влязат в обекта, само че покрай палетите с олио се свлякъл на пода. 

След получения сигнал, на мястото са пристигнали екипи на полицията и " Спешна помощ ". Починалият е на 77 години; все още към момента не е ясна повода за гибелта му,  добави Рандева.

Тази заран пред магазина в комплекс " Славейков " в Бургас се изви голяма опашка, поради промоция на олио с цена 2,99 лв..

В Шумен пък клиенти се биха за на ниска цена олио пред два магазина в кварталите „ Боян Българанов “ и „ Тракия “. Това потвърдиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Инцидентите са станали директно след отварянето на обектите от огромна комерсиална верига. Цена от 2.99 лв. за бутилка накара хората да се наредят на опашки часове преди отварянето на магазините.

Стигнало се е и до физически конфликти. След като защитата не е могла да се оправи с клиентите, се е наложила намесата на полицията за недопускане на вълнения.

И сега има доста клиенти в магазина в квартал " Боян Българанов ". Близо 80 души са на опашката за олио на промоционална цена.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР