Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, изпълнителният зам.-председател на

...
Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, изпълнителният зам.-председател на
Коментари Харесай

България подписа с ЕК споразумение за информационни кампании за еврото

Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, изпълнителният зам.-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис и европейският комисар по стопанска система Паоло Джентилони подписаха през днешния ден в Люксембург Споразумение за партньорство сред Европейската комисия (ЕК) и Република България за образуване на осведомителни и информационни акции по отношение на въвеждането на еврото в страната.

„ Това е значим сигнал за българското общество и нашите сътрудници, че европейските институции поддържат пътя на България към пълноценната ѝ интеграция. Правителството ще продължи да работи интензивно за подготовката на страната ни за присъединението към еврозоната “, съобщи министър Петкова, представена от пресцентъра на финансовото министерство.

Документът планува съгласуване на напъните на българските и европейските управляващи за повишение на публичната осведоменост за действието на Икономическия и паричен съюз, както и да се подкрепи плавната промяна на лв. с евро. Споразумението се основава на обновената през февруари 2024 година Комуникационна тактика за информация и гласност за присъединение към еврозоната, която цели да запознае жителите и бизнеса с всички на практика аспекти на  въвеждането на единната европейска валута като публично разплащателно средство у нас посредством даването на точна, налична и навременна информация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР