Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов подкрепи изказване на

...
Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов подкрепи изказване на
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов цитира Любчо Георгиевски: Македония се управлява от Дълбока държава

Вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов поддържа изявление на някогашния министър председател на Северна Македония Любчо Георгиев, съгласно който стратегическите решения на югозападната ни съседка са подвластни от подмолни сили. В предаването на " Тази заран " стана ясно, че за присъединяване в така наречен Дълбока страна са упреквани " някогашните югославски служби, които управляват медиите, политическия хайлайф и една част от бизнеса ".

" Зоран Заев е от един дребното политици в Македония, които не са употребявали груби неприлични или обидни квалификации по отношение на България. Наблюдавам обществените му изяви и го помня още отпреди да стане министър-председател. Преди него имаше един различен министър председател - Любчо Георгиевски. В няколко изявленията той даде отговор на въпроса какво се случва в Македония. Любчо Георгиевски го сподели доста ясно. Въпреки желанието на премиера Заев, Македония се ръководи от една Дълбока страна. Това са някогашните югославски служби, които управляват медиите, политическия хайлайф, една част от бизнеса ", разяснява Каракачанов.

Според него държавните управления в Северна Македония не основават условия за обикновено развиване на жителите, а единствено напрежение вътре в страната.

" Първо започнаха с преследвания на хората, които се назоваха българи, след това спор с Албания, свадите с Гърция, свадите с България - и това 28 години. Поради тази причина една част от българите в Македония идват и си вземат българско поданство ", съобщи Каракачанов.

Вицепремиера напомни, че държавното управление на България доста ясно е декларирало, че основата на нашата поддръжка за Европейски Съюз е осъществяването на контракта, който беше подписан 2017 година, само че не се извършва.

" До този миг нашите другари в Македония, братя бих ги нарекъл, от България са получавали единствено положителни неща - първи признахме тяхната самостоятелност. Близо 30 години, когато България прави нещо положително, не се чува една добра дума - било от македонски политик, било от медия. Когато обаче България сложи въпроса за общата ни история, за това че има хора, които са репресирани, че са българи, когато кажем - ние ви поддържаме, а вие рушите българските монументи, фалшифицирате историята, тогава се надига писък ", разяснява водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

" Тази страна чука на вратата на Европа, дори ние я дърпаме за ръката да влезе, само че желаеме да се държи почтително ", добави той.

Каракачанов напомни, че Европейски Съюз има едно доста ясно предписание, което касае всички, в това число България - не може да влезеш в Европейски Съюз, в случай че не си решил противоречивите двустранни въпроси.

" Скопие няма предпочитание да ги реши. Те считат, че могат да хитруват, както до момента. България да ги поддържа, а те за признателност да ни забиват ножа в гърба и да ни злепоставят ", разяснява още Каракачанов.

За митинга пред централата на Вътрешна македонска революционна организация

" Вътрешна македонска революционна организация не е певческо сдружение, в случай че някой ни нападне отговаряме ", с тези думи Красимир Каракачанов разяснява митинга и провокацията пред централата на партията в София от предходната седмица. Той сподели, че персонално е позвънил на полицията, която се е отзовала.

" Ангел Джамбазки не е хвърлял пиратки. В момента, в който Ангел пуска маркуча, тълпата се пръска. Но до тогава е строшен прозореца в централата. Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА от 21 дни. Някой избират да го изкарат неприятен. Не е гамен. Той е положително момче, което оказва помощ на хората, само че пази благосъстоятелност на партията, на която е зам.-председател. Някои от тези мирни хора бяха очевидно пияни! ", разяснява случая Каракачанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР