Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е прехвърлил бизнес империята

...
Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е прехвърлил бизнес империята
Коментари Харесай

Асен Василев в тайна връзка с нюйоркчанин - СНИМКА

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е трансферирал бизнес империята си на тайнствен господин на име Марио Сотиров, с който са другари отдавна. Въпросният от дълго време живее в Ню Йорк и дирижира компаниите на Василев след влизането му във властта, а дружбата им датира от години.

До 7 май 2021 година, тъкмо към назначението му за длъжностен министър на финансите, Асен Василев е бил едноличен притежател на капитала на „ СТВ Консълтинг “ ЕООД и шеф на сдружението. На тази дата той е продал собствеността си на доверения си Марио Сотиров против единствено 99 лв., хиляди пъти по-ниска сума от действителната стойност на компанията, която има бизнеси в Европа и Азия. Всяка година същото сдружение е отчитало доходи от милиони левове. Освен това компанията е притежател на впечатляваща 5-етажна постройка в топцентъра на София, която съгласно специалисти коства най-малко 4 млн. лв.. Стойността в допълнение се усилва поради направения предходната година свръхлуксозен ремонт. След цялостната реорганизация в постройката на ул. „ Чаталджа “ 3 с изключение на офиси са построени съвременен фитнес, ресторант и паркинг. Така работещите там чиновници получават 5-звезден комфорт, а пазарната стойност на впечатляващата постройка нараства с най-малко още 20-30 %.

Това обаче не е всичко, което щедриятВасилев поверява в ръцете на Марио. На същия 7 май той му е продал и собствеността си в другата си сполучлива компания – „ Пробитас “ ЕООД. Така живеещият в Ню Йорк приятел на финансовия министър все още управлява общо 7 компании.
Сотиров и Василев са тандем от повече от 10 години. Имали са взаимен бизнес и преди. Още през 2004 година двамата са измежду създателите на компания „ Лесно България “. Тя нашумя наскоро, когато депутати на Слави упрекнаха Василев в машинация за милиони долари, цитирайки тъжби на прецаканите му бизнес партьори, с които се оказа, че Асен е водил правосъдни каузи в разнообразни точки на света.

Въпреки че е спряган за милионер, в действителност вицепремиерът по документи е един от най-бедните в кабинета „ Петков “. Всъщност единственото, което има, е дребен апартамент от 54 квадрата в столицата, който е придобил през 2016 година против 58 хиляди лева, както и паричен влог с 66 060 лева в него.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР