Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е назначил допълнителни проверки

...
Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е назначил допълнителни проверки
Коментари Харесай

Финансовият министър е назначил допълнителни проверки на Делян Пеевски

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е назначил спомагателни инспекции по проверката на депутата от Движение за права и свободи и глобен за корупция по закона " Магнитски " Делян Пеевски. Това потвърдиха от Министерството на финансите в отговор на въпроси на " Дневник ", като все още никаква спомагателна информация за тези инспекции не може да бъде оповестена.

Те са свързани и със сигнал на гражданско съдружие " БОЕЦ ", чийто представители на осми февруари са се срещнали с Василев. За срещата те оповестиха през Facebook страницата си, а мотив за нея е била завършената преди дни " злощастна проверка " (по думите им) на Пеевски. След диалога те оповестиха, че вицепремиерът е поел ангажимент да има нови проверки, в това число и като физическо лице, на Делян Пеевски.

Неотдавна от сдружението оповестиха, че по техен сигнал за къщата в Барселона (случаят прочут като " Барселонагейт " ) са получили отговор от Националната организация по приходите (НАП), в който изненадващо се е появила и информация за проверка на депутата от Движение за права и свободи, който до момента не беше обвързван с тази тематика (повече за инспекцията за 2020 година на Пеевски - четете тук). От отговора на организацията се схваща, че за 2020 година няма данни Пеевски да има данъчни отговорности.
От сдружението са декларирали в диалога си с Василев във вторник (8 февруари), че считат тази проверка за " следващото изпиране " и че Национална агенция за приходите има спомагателни благоприятни условия, пълномощия и принадлежности за по-задълбочена инспекция, която да откри " корупционния генезис на средствата на Пеевски, офшорните схеми за пране на пари и отбягване на данъчно облагане ". От организацията са показали на Василев нови данни и документи, в това число и изявления на проверяващия уебсайт Bird.bg по досиетата " Пандора " за недекларирани от Пеевски офшорни компании, както и документ от 2018г., съгласно който, той е имал статут на непрекъснато пребиваващ в Обединени арабски емирства (ОАЕ). Според БОЕЦ инспекция може да откри и дали Пеевски е " локално лице " и данъчно длъжен за България, или е обитавал множеството време в Дубай.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР