Вицепремиерът Асен Василев влезе в сериозен спор с лидера на

...
Вицепремиерът Асен Василев влезе в сериозен спор с лидера на
Коментари Харесай

Карадайъ и Асен Василев в остър спор за черния списък по закона Магнитски

Вицепремиерът Асен Василев влезе в сериозен спор с водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Причината - думите на Василев, който съобщи, че служебното държавно управление е трябвало да реагира незабавно на " Магнитски " и по тази причина е основало българския черен лист.

В сщото време стана ясно решение на Върховен административен съд от четвъртък, съгласно което българският лист " Мангнитски " не е трябвало да бъде въобще създаван, тъй като американският " световен закон " Магнитски " няма деяние на българска територия.

Това накара Карадайъ да дефинира държавното управление като " Съюз за нарушение на Конституцията и законите на страната ", които призовавали от трибуната на Народно събрание да не се съблюдават законите.

" Лъжата би трябвало да се изобличава когато и да е, изключително когато вицепремиер нарушава закона. Само да ви кажа защо иде тирада - няма интернационален лист, има една административна глоба, която работи на територията на Съединени американски щати. Няма български закон, който да ползва тази глоба у нас ", сподели водачът на Движение за права и свободи, цитирайки решението на съда от през вчерашния ден.

По думите му това потвърждава, че държавното управление нарушава закона с това че Пеевски е включен в българския лист.

Той се обърна към ръководителя на Народното събрание Никола Минчев с предложение за отмора, с цел да може ръководещите да се срещнат с отговор на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев по тематиката " Магнитски ".

Според Карадайъ в него се споделя, че няма законово съображение Пеевски да бъде включван в каквито и да било описи.

" Важно е да чуем повече отговори, а по-малко неистини. Клели сме се да съблюдаваме Конституцията и законите на страната. Приложима национална законова уредба няма, дава отговор служебният министър Стефан Янев на мое запитване под номер 441 от 4 юни за закона " Магнитски ", по който Делян Пеевски е оправдан. Заприличваме на Цар-Кировата страна, а сме парламентарна република ", сподели още Карадайъ.

Самият Делян Пеевски не взе думата, а реагира от място.

Василев добави, че в този законопроект ще се регламентира използването на всички типове външни наказания, а освен на тези, наложени от Съединени американски щати по световния закон " Магнитски ".

Целта е отбрана на българската стопанска система и на българската банкова система. " Очаквам в границите на седмици законопроектът да влезе тук и чакам много дейни диспути от част от политическите сили ", съобщи Василев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР