Вицепремиер и шестима министри ще се явят на контрол в

...
Вицепремиер и шестима министри ще се явят на контрол в
Коментари Харесай

Министър Сачева ще коментира в Парламента идеята за обща европейска минимална заплата

Вицепремиер и шестима министри ще се явят на надзор в Народното събрание през днешния ден, съобщи БГНЕС.

Първа на трибуната ще се качи вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова. Към нея има отправени два въпроса. Единият по отношение на жители на Индия, получили работни визи в България, а другият по отношение на подхванати съответни дейности и начинания за използване на 20-те правилото на Европейския дирек на обществените права за поддръжка на обективен и добре работещ пазар на труда на национално равнище.

Към Петя Аврамова, министър на районното развиване има единствено един въпрос и той е по отношение на създаване на нужната инфраструктура до местността “Хайдушки поляни ” в Смолян.

Енергийният министър Теменужка Петкова ще даде отговор на запитване по отношение на политиката на ръководеното от нея министерство във връзка с бъдещето на въглищните топлоелектрически централи у нас.

Социалният министър Деница Сачева ще даде отговор на въпрос по отношение на използване на коефициент на редукция при пресмятане на пенсията на лицата, родени след 31.12.1959 година Вторият въпрос към Сачева е по отношение на предлагането на Европейската комисия за въвеждане на наложителна минимална работна заплата за целия Европейски съюз, подготвеност и позиция на Министерството на труда и обществената политика.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР