Вицеадмирал Джим Малой, заместник-командващ на военноморските операции, отговарящ за операциите,

...
Вицеадмирал Джим Малой, заместник-командващ на военноморските операции, отговарящ за операциите,
Коментари Харесай

Кой е новият командващ Пети американски флот в Персийския залив след внезапната смърт на Скот Стърни

Вицеадмирал Джим Малой, заместник-командващ на военноморските интервенции, отговарящ за интервенциите, планирането и тактиката, от тази седмица поема командването на военноморската задача на Съединени американски щати в Близкия Изток, оповестяват вишестоящи моряци в Бахрейн. Това се случва по отношение на неочакваната гибел на тризведен адмирал, оповестява американското военно издание Stars and Stripes. Както Блиц писа вицеадмирал Скот Стирни, който беше отпред на Централното командване на Военноморски сили на Съединени американски щати и 5-и флот*, беше открит мъртъв в дома си в Бахрейн, в събота. 

Планиран е частна погребална гала в базата на американските Военноморски сили в страната, са съобщили източници на изданието в понеделник. Те, обаче, са отказали да разясняват изказванията на CBS News и USNI News, които са цитирали неназован източник, че сигурно Стирни се е самоубил. Докато гибелта на командващият към момента се проверява, началникът на военноморските интервенции адмирал Джон Ричардсън съобщи, че няма съмнения за осъществено закононарушение, отбелязва изданието.

Както написа вестникът, Ричардсън назначил Малой, който към този момент е на път към Бахрейн, доста скоро след гибелта на Стиърни, краткотрайно да поеме командване.

*(NAVCENT – детайл от Централното командване на Съединени американски щати (USCENTCOM). Районът на отговорностите му включва Червено море, Оманския залив, Персийския залив и Арабско море. В състава му е 5-и флот на Съединени американски щати и няколко подчинени оперативни съединения, в това число Оперативно съединяване 150, 158 и други. Регионът включва няколко невралгични морски точки, като Ормузкия проток, Суецкия канал, пролива Баб ал Мандеб и южния нос на Йемен).

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР