Витамин В12 (цианокобаламин) е важен участник в редица биологични процеси

...
Витамин В12 (цианокобаламин) е важен участник в редица биологични процеси
Коментари Харесай

Ето как очите ви издават, че имате остър дефицит на витамин В12:

Витамин В12 (цианокобаламин) е значим участник в редица биологични процеси в организма. Дефицитът на това вещество се демонстрира с редица признаци.

Някои от признаците могат да се разпознаят единствено като погледнете човек в очите.

За какво да внимавате?

 човешко око

Пожълтяване на бялото на очите

Важната роля на цианокобаламин в хемопоезата е обвързвана с присъединяване му в съзряването на алените кръвни кафези, посочват специалистите.

Липсата на витамин В12 води до нарушение на образуването на тези кафези в аления костен мозък и понижаване на броя им в кръвта.

Лекари от Националната здравна работа на Англия (NHS) потвърдиха, че заради нарасналото разрушение на алените кръвни кафези, при липса на това вещество, в кръвта се отделя доста билирубин, който дава на кожата, лигавиците и бялата част на очите жълтеникав нюанс.

 витамин В12 очи

Зрително увреждане

Освен това витамин В12 взе участие в синтеза на миелина – вещество, което обкръжава аксоните на нервните кафези, един тип „ жица “ на нервната система, настояват английски лекари. Дефицитът на витамин В12 може да аргументи неврологични последствия, в това число увреждане на зрителния нерв. От това се нарушава яснотата на зрението, има чувство за „ мъгла “ пред очите.

Потрепване на клепача

Потрепването и спазмите на клепача също могат да демонстрират липса на витамин В12, като откривателите споделят, че това е много рядка демонстрация на липса на това вещество. Въпреки това, има медицински доказателства, че пациентите с недостиг на витамин В12 могат да получат блефароспазъм – несъзнателно стесняване на кръговия мускул на окото.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР