Витамин С като че ли е един от най-популярните и

...
Витамин С като че ли е един от най-популярните и
Коментари Харесай

Страдате ли от дефицит на Витамин C? 6 признака за това

Витамин С сякаш е един от най-популярните и елементарно налични по аптеки и дрогерии витамини. Майките ни го даваха, когато боледувахме, а киселият му усет напряко ни просълзяваше по напълно натурален метод.

Но витамин С би трябвало да бъде одобряван постоянно, като част от хранителния ни режим, тъй като виските му равнища могат да доведат до неприятни проблеми.

Как да разпознаете неналичието на витамин С в тялото?

1. Венците са чувствителни и кървящи

Витамин С е от фундаментално значение за здравите венци. Хроничният дефицит на витамина даже може да докара до гингивит. За здрави венци нужната доза е 75 мг дневно за дами и 90 мг за мъже. Ако пушите, прибавете по още 35 мг дневно.

2. Лесно се наранявате и раните ви зарастват постепенно

Ако постоянно имате синини, които даже не знаете от кое място да се появили, има огромна възможност да не ви доближава вит. С. Ако не желаете да пиете хапчета, може да добавите цитрусови плодове и зеленчуци в дневното си меню. Просто тялото ни се нуждае от витамина, с цел да създава колаген.

3. Пада ви косата

Преди да дадете доста пари за професионални артикули за коса, пробвайте да пиете вит. С. Добър вид са кивито и броколите. 

4. Болят ви ставите

Това е изклчително известна болежка при недостиг на вит. С. Причината за това е, че той е мощен антиоксидант, чиято липса може да докара до възпалителни процеси и болежка в ставите. 

5. Боледувате непрекъснато

Ако постоянно имате хрема, кашляте, кихате или даже вдигате температура, евентуално имунната ви система е изтощена. И тук вит. С може да ви помогне.

6. Чувствате се уморени 

На всеки му се е случвало - спим задоволително време през нощта, само че денем сте изтощени. Това е сигурен знак за неналичието на вит. С и кафето няма да ви откри.

Източник thumbnail: AndreaObzerova/NatchaS/iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР