Витамин С е доказано един от най-важните витамини в човешкото

...
Витамин С е доказано един от най-важните витамини в човешкото
Коментари Харесай

8 знака, че имате дефицит на витамин C

Витамин С е потвърдено един от най-важните витамини в човешкото тяло. Той извършва някои много основни функционалности и съществуването му в организма е извънредно значимо. Когато на тялото му липсва задоволително количество витамин С, то страда. Ако имате дефицит, ще се появят някои от следните признаци:
1. Увреждане на косата
Витаминът се грижи за здравината, еластичността и плътността на косъма. Ако имате дефицит, то косата ви доста ще изтънее и ще стартира да пада повече от нормално. Това е по този начин, тъй като витамин С поддържа белтъците и колагена в тялото, а те от своя страна са градивни детайли на косата.
2. Постоянна смяна на настроението
Липсата на Витамин С може да докара до минорно въодушевление, даже до депресивни положения. Този витамин е директно обвързван с прочувственото ви здраве. Ето за какво, в случай че се почувствате тъжни, отпаднали и депресирани, доза витамин С ще ви помогне да се съвземете.

3. Умора
Тя може да бъде породена от извънредно доста неща. Недостигът на витамин С може също да бъде причина за непрекъснатата изнемощялост и възприятие на отмалялост. Това е по този начин, тъй като неналичието на витамина е причина тялото ви да не може да си отпочине задоволително добре.
4. Болки в тялото
Витамин С спомага за усвояването на някои много значими минерали. Липсата му пък попречва усвояването им. Ако страдате от недостиг на витамин С, тялото ви не създава задоволително колаген, а това е причина за честите и неприятни болки в тялото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР