Висшият съдебен съвет трябва да изслуша главният инспектор във връзка

...
Висшият съдебен съвет трябва да изслуша главният инспектор във връзка
Коментари Харесай

Лозан Панов: Инспекторатът не дава убедителен отговор за публикуваните лични данни на съдия Мирослава Тодорова

Висшият правосъден съвет би трябвало да изслуша основният контрольор по отношение на оповестените персонални данни на съдията Мирослава Тодорова (СГС), разяснява пред публицисти ръководителят на Върховен касационен съд и член на Висш съдебен съвет Лозан Панов.
 NЕ ЅЕ СНІЅТІІІІІІІ: Инспекторатът на Висш съдебен съвет разгласява персоналните данни на арбитър Мирослава Тодорова  По гледище на Цацаров Висш съдебен съвет подгони съдии  Мирослава Тодорова: Важните каузи се концентрират в трима съдии
От думите му стана ясно, че той не приема писменото пояснение, изпратено до Висш съдебен съвет за разгласяването на персонална информация за фамилията на арбитър Тодорова.

" Проблемът е сериозен и би трябвало да се разиска. Става въпрос за дейности вътре в самата правосъдна система. Моето предложение е да бъде изслушан основният контрольор. От писмото, което той е изпратил към нас, най-малко за мен не излиза наяве какви са аргументите и по какъв начин се е случило тъкмо това по отношение на Мирослава Тодорова. Задал съм също въпроса дали има тенденциозност- поради събитията към този магистрат и това, което стана ", сподели Панов.

За него не е приемливо обяснението за неизвестен чиновник с икономическо обучение, позволил грешката. " И вие сте го забелязали, и аз го забелязах - на няколко места се показва, че е с икономическо обучение. Второ,  откакто файлът се споделя по този метод, значи някой е видял това по-късно - тогава за какво тази информация не е заличена? Има доста въпроси. А писмото на инспектората не дава никакви отговори ", аргументира се Лозан Панов.

Декларация за имотното положение на арбитър Мирослава Тодорова бе оповестена на уеб страницата на КПКОНПИ, наред с декларациите на всички заемащи виновни обществени постове лице. При Тодорова обаче имаше значителен пропуск - не бяха заличени персонални данни за нея и фамилията ѝ, включително техният адрес. Допълнително объркващ бе фактът, че файлът с декларацията бе кръстен " NE SE CHISTIIIIIII ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР