Висшият съдебен съвет отказа да се занимава с , в

...
Висшият съдебен съвет отказа да се занимава с , в
Коментари Харесай

ВСС отказа да гледа искането на съдиите за отстраняване на Гешев |

Висшият правосъден съвет отхвърли да се занимава с, в което съсловната организация упорства да се реши дали да стартира процедура за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев.  Предложението за разискване на декларацията, в която съдиите остро подлагат на критика дейностите на Гешев, бе направено от ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, само че бе отхвърлена от болшинството от Висш съдебен съвет.

Самият Гешев напусна съвещанието, когато стана въпрос за разглеждането на точката, тъй като го засягала официално.

Действието му провокира острата реакция на Лозан Панов, който упрекна основния прокурор в опит да похити правото. " Аз през днешния ден чаках основният прокурор да събере храброст и да изясни тук пред нас от какво са подбудени неговите дейности на на ниска цена популист. Да, споделям го – на на ниска цена популист. Изразявам своята вяра, че Бюрото за отбрана на очевидци няма да посети Върховен касационен съд или моя дом, каквато процедура господин Гешев сътвори по отношение на всеки, който си разрешава да подлага на критика него – основния прокурор ", съобщи Панов. 

Според ръководителя на Върховен касационен съд обвинител №1 неглижира рецензиите против дейностите на прокуратурата като ги определя като нахлуване от подсъдими олигарси. 

Междувременно Гешев бе на интервенция, която разкри фабрика за произвеждане на противозаконни цигари.

" Разкрита е следващата съвременна фабрика за нелегално произвеждане на цигари, този път с марка " Marlboro ". Предотвратени са вреди за милиони за бюджета от неплатени акцизи с помощта на Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата в Пловдив. Съвместната ни работа в полза на българските жители продължава! ", написа Гешев в туитър.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР