Висшият съдебен съвет обедини двете процедури за предсрочното освобождаване на

...
Висшият съдебен съвет обедини двете процедури за предсрочното освобождаване на
Коментари Харесай

Едно производство: ВСС обедини двете процедури за предсрочно освобождаване на Гешев

Висшият правосъден съвет сплоти двете процедури за предварителното освобождение на основния прокурор в едно произвеждане.

Тази заран пленумът на Висш съдебен съвет стартира съвещанието си, на което се очакваше да вземе решение

В първото си искане кадровиците упорстват за отстраняването на Иван Гешев поради появяването на израелски специалист на мястото на гърмежа на 1 май. А във второто - поради изрази, с които той накърнява престижа на правосъдната власт и нарушава служебните си отговорности.

Гешев пристигна на съвещанието с юрист и изясни, че употребяваният от него израз „ политически отпадък “ е израз на персоналното му мнение.

Промените в Закона за правосъдната власт бяха признати единомислещо в края на май

„ Това, което се случва е опит за завладяване на правосъдната власт и тоталитарен прелом от хора, които са безпринципни и чието почитание към правото и законността са фрапантни. Най-вероятно се готвят за нещо, което настояват и наподобява на кървави чистки - индикация за тоталитарна принуда “, сподели основният прокурор Иван Гешев. 

„ Този Висш съдебен съвет избра Иван Гешев за основен прокурор и Борислав Сарафов за негов заместител и този Висш съдебен съвет има опция и да реши разногласията, които се породиха сред двамата. Споровете е много ефимистичен израз “, разяснява правосъдният министър Крум Зарков. 

Според него сега няма право, а сталинизъм

От на следващия ден стартира да работи механизмът за резследване на основния прокурор и нужните гласове за освобождението му към този момент са 13. Днес Иван Гешев внесе искане в Конституционния съд за оповестяване на механизма за противоконституционен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР