Висшият съд в Белград се обяви за некомпетентен да решава

...
Висшият съд в Белград се обяви за некомпетентен да решава
Коментари Харесай

Белград: Висшият съд няма компетенция за екстрадиция на Цветан Василев

Висшият съд в Белград се разгласи за незапознат да взема решение по молбата на България за екстрадиция на българския предприемач Цветан Василев, против който в София е повдигнато обвиняване в региона на проведената престъпност, съобщи Танюг.

Василев се съобщи на сръбските правосъдни органи през септември 2014 година и чака решението по настояването за екстрадиция на независимост, напомня организацията.

Говорител на Висшия съд сподели за Танюг, че съдът е издал решението, че не е способен да взема решение по молбата на България, на 10 юли и че то може да бъде обжалвано в Апелативния съд в Белград.

Агенцията напомня, че България е издала заповед за арест на Василев още през 2014 година, а Апелативният съд в Белград през април тази година за повторно е отменил решение, с което се утвърждава екстрадицията му и е наложил на Висшия съд да повтори процедурата за определяне на предпоставките за неговото предаване на българските управляващи.

По-рано медиите в Сърбия писаха, че Василев е подал молба за леговище в Сърбия, само че няма публично решение по нея.

Василев избяга от България още преди издаването на заповедта за арест. След като се съобщи на сръбските управляващи през септември 2014 година, Висшият съд в Белград не му дефинира задържане в екстрадиционен арест, а единствено му забрани да напуща адреса, на който е регистриран в Сърбия, и му лиши паспорта. Съдът му наложи и от време на време да се явява в полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР