Висшият експертен екологичен съвет при МОСВ предлага на министъра на

...
Висшият експертен екологичен съвет при МОСВ предлага на министъра на
Коментари Харесай

МОСВ одобри ОВОС на проекта за магистрала Русе - Велико Търново

Висшият експертен екологичен съвет при Министерство на околната среда и водите предлага на министъра на околната среда и водите да издаде решение по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за одобрение на капиталовото предложение за " Автомагистрала " Русе - Велико Търново ".

Това оповестиха от ведомството.

 Публикуваха отчета за Оценка на въздействието върху околната среда на Автомагистрала
Публикуваха отчета за Оценка на въздействието върху околната среда на Автомагистрала " Русе - Велико Търново "

Предвиждат 10 срещи с жителите на местата, през които ще мине автомагистралата

На съвещанието през днешния ден беше прегледан препоръчаният смесен вид с осъществяване на габарит А27, препоръчан от Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ). При взимане на решението съветът се е съобразил с документите по Оценка на въздействието върху околната среда, получените мнения в хода на процедурата, резултатите от публичното разискване, постъпилите оферти и мненията на възложителя по тях.

С решението по Оценка на въздействието върху околната среда са препоръчани условия и ограничения за попречване, понижаване или допустимо най-пълно премахване на хипотетични неподходящи въздействия върху околната среда за другите стадии на реализация на капиталовото предложение. В отчета за Оценка на въздействието върху околната среда е прегледано съществуващото положение на съставените елементи и факторите на околната среда и са оценени възможните въздействия от построяването на автомагистралата при другите разновидности на трасето. Всички условия и ограничения са наложителни за осъществяване от страна на възложителя АПИ и подлежат на надзор.

Процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда е почнала в Министерство на околната среда и водите през февруари 2016 година Уведомено е засегнатото население и са направени съвещания за установяване на обсега, наличието и формата на отчета за Оценка на въздействието върху околната среда. Проведени са срещи за публично разискване на документите по Оценка на въздействието върху околната среда в общините Русе, Иваново, Две могили, Борово, Ценово, Бяла, Полски Тръмбеш, Павликени, Велико Търново, Горна Оряховица. За запознаване на засегнатата общност е обезпечен минимум 30-дневен достъп до отчета за Оценка на въздействието върху околната среда и приложенията към него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР