Висшите съветници на британското правителство по здравните въпроси се договориха

...
Висшите съветници на британското правителство по здравните въпроси се договориха
Коментари Харесай

Великобритания понижaва нивото на здравна тревога във връзка с COVID-19

Висшите съветници на английското държавно управление по здравните въпроси се договориха за сваляне на нивото на  здравна паника по отношение на епидемията от COVID-19 от четвърто на трето равнище, което ще рече от степен на „ високо или растящо експоненциално разпространяване “ на „ циркулираща измежду популацията зараза “, съобщи Си Ен Би Си.

Здравният министър на Англия Мат Ханкок дефинира решението като „ значим миг за цялата страна “ и акцентира, че подхванатите от държавното управление ограничения работят.

„ Отчетохме постоянен спад на случаите на инфектирани с COVID-19 в съставни страни в Обединеното кралство, като тази наклонност продължава “, обявиха съветници на английското държавно управление по здравните въпроси от Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия.

„ Това не значи, че пандемията е завършила. Вирусът продължава да циркулира измежду популацията и има възможност за експлоадиране на нови местни огнища “, предизвестиха те.

По последни записаните случаи на инфектирани с ковид в страната са над 300 хил, от които повече от 42 хиляди са приключили с съдбовен край.

Четвъртото равнище на паника бе въведено в средата на месец май.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР